کيک شکلاتي، يک انتخاب خوشمزه براي پذيرايي
همانطور که گفته شد کيک شکلاتي به عنوان دسر در خانه و همچنين بسياري از جشن ها و مراسم هاي مختلف کوچک و بزرگ سرو مي شود. شکل کيک با شکل درست مي شود، اما مي تواند شامل مواد ديگري مانند وانيل، ميوه هاي مختلف يا طعم هاي مختلف نيز باشد. تاريخچه اين دسر خوشمزه به قرن هفدهم باز مي گردد، زماني که پودر کاکائو از اروپا به اروپا راه يافت و به دستور پخت کيک سنتي آن زمان اضافه شد. در سال 1828، کوئنراد ون هوتن، شيميدان هلندي و شکلاتساز، روشي مکانيکي براي مصرف نوشيدنيهاي کاکائويي ايجاد کرد که باعث کاهش کره و کاکائو ميشد. توده فشرده اي از مواد جامد که مي توان آن را به عنوان «کاکائو سنگي» فروخت يا در آسياب آسياب کرد. در نتيجه اين روند، شکلات از يک ميان وعده لوکس به يک ميان وعده ارزان و روزانه براي مردم تبديل مي شود.
راه ديگري براي ايجاد اشکال ابريشميتر و نرمتر به نام کونچينگ در سال 1879 توسط سازنده شکلاتساز سوئيسي، رودولف لينت، اختراع شد که براي آسانتر کردن آن، آن را با خمير کيک درست کرد. در نتيجه توسعه اين روش، با گذشت زمان و در سراسر جهان، سرآشپزهاي آمريکايي شروع به اضافه کردن شکلات به خمير کيک کردند تا اولين کيک هاي شکلاتي در ايالات متحده را درست کنند.
کيک شکلاتي يا شکلات gâteau (از فرانسوي: gâteau au chocolat) کيکي است که با شکلات ذوب شده، پودر کاکائو يا هر دو طعم دار مي شود. در دنيا دستور پخت و روش هاي زيادي براي پخت کيک شکلاتي وجود دارد و در انواع مختلف که به ذائقه مردم بسته است و از انواع شکلات هاي موجود در هر منطقه براي تهيه کيک شکلاتي استفاده مي شود. يکي از مهم ترين و ساده ترين دستور پخت کيک شکلاتي در زير معرفي شده است.
تهيه اين کيک شکلاتي 20 دقيقه و پخت آن 30 دقيقه زمان مي برد و مي توان آن را براي تعداد زيادي از افراد سرو کرد.
مواد مورد نياز:
شکر سفيد 2 ليوان
1.5 تا 2 فنجان آرد شيريني پزي
سه چهارم فنجان پودر کاکائو تلخ
1.5 قاشق چايخوري بيکينگ پودر و به همان ميزان جوش شيرين
2 عدد تخم مرغ
1 قاشق چايخوري نمک
1 فنجان شير
نصف فنجان روغن بکاريد
2 قاشق چايخوري وانيل
1 فنجان آب جوش
توجه داشته باشيد که قبل از پخت کيک شکلاتي، فر را تا 175 درجه بالا ببريد. همچنين دو عدد کيک يا قالب فلزي به قطر 20 تا 25 سانتي متر براي گذاشتن در فر و پخت کيک لازم است.
در يک کاسه بزرگ، شکر، آرد، کاکائو، بکينگ پودر، جوش شيرين و نمک را با هم مخلوط کنيد. سپس تخم مرغ، شير، روغن و وانيل را اضافه کرده و 2 دقيقه با سرعت متوسط ??هم بزنيد. در آخر آب جوش را به مايه کيک اضافه کنيد و هم بزنيد. خمير را از مواد آماده شده به طور يکنواخت در تابه هاي آماده شده بريزيد.
قالب ها را در فر قرار دهيد و قبل از گرم کردن مجدد به مدت 30 تا 35 دقيقه در فر بپزيد. بعد از اين مدت براي تست پخت کيک، چنگال يا خلال دندان را داخل وسط قرار دهيد تا از پخته شدن نرم افزار مطمئن شويد. بعد از خنک شدن ميتونم سرو کنم. پس از خواندن اين مقاله شايد بخواهيد با طرز پخت يک کيک ساده آشنا شويد. پيشنهاد مي کنيم اين مقاله را از دست ندهيد.